En kittlig hundägares mardröm

Jag är väldigt kittlig och såklart så gillar Nova min hals, inte alls kul för det kittlas som faan!! och man vill ju så gärna för det är så mysigt...




Varför?

Varför är det så att man aldrig har kameran tillhands när man kan ta de absoluta bästa bilderna?

Igår när Nova skulle äta så stod hon på händerna!! Ja på händerna! ni vet så som cirkus pudlar gör..
Ha ha det var så jäkla kul men såklart hade man inte kameran där så vi missade nog den bästa bilden vi någonsin kunnat ta på Nova..

Så här gick det hela till: När Nova äter så står hon väldigt konstigt. Hon placerar nästan all vikt på framtassarna och lutar sig frammåt och bakbenen spretar åt varsitt håll.. Men så tappade hon balansen och sakt sakta så vandrade bakbenen uppåt till hon stod med kroppen raklång uppåt. Där stod hon en 5 sek innan hon trillade och slog en kullerbytta frammåt.. Det var en sånn chock och se och jag skrattade säkert i 10 min nonstop efteråt!! Ha ha ha helt underbart!!
Men såklart ingen kamera!!

Vi hade dock kameran till hands och kunde ta denna bilden, titta och njut!


Mamma Tindra!

Igår var vi och hälsade på hos våran "staffekompis" Martina..
Hon har hjälpt oss hitta Nova och håller också hundkurser som vi älskar att gå på! Hon är toppen med andra ord och ett otroligt stöd med hundarna! Hon har för tillfället 3 hundar hemma (kommer snart en till).. Den ena är en tik som heter Tindra och är helt underbar, hon har varit våran "hundförebild" under hela vårat "hundliv"..
Iallafall så älskar hon att fostra valpar så vi beställde tid för lite uppfostran med Tindra!
Det var suveränt, Nova var väldigt duktigt.. Hon är ju en väldigt tuff valp men Tindra plattade till henne och vad häftigt att se vilen pondus Tindra har! Synd man inte har det själv.. Det räckte att Tindra buffade lite med nosen på Nova så la hon sig på rygg.. Vi älskade det och ser fram emot många fler träffar..


Alla kollar in Nova (förutom Eddie, tror han är kär i Tindra!)


Nova trivdes bra


Tindra började med att nosa över Nova


Sen var det dags att fostra lite!! Och vad hon trivdes, som fisken i vattnet!


Eddie fick också en beundrare, men de vet inte riktigt hur det ska gå till!


Här är vi (nästan) alla! Från vänster: Jag (Hanna), Nova, Balder (fralla), Martina, Eddie (chihuahua), Adonis och Troya (staffar och halvsyskon till Nova, de har samma pappa)


Tack Martina! (och Tindra)

Maten och magen

Vi var lite oroliga ett tag.. Nova åt inte med samma glädje som innan och inte alls lika mkt men vi har nog fått en förklaring nu.. Hon blev lös och kass i magen så det var väl därför hon inte ville sätta i sig en massa mat.. Nu är hon fin i magen igen och äter med god apetit.. Hoppas det håller i sig! Det är alltid kul när vovvarna äter utan problem men tydligen så är staffarna ofta tråkiga när det gäller sådant..

Nova fakta

Man måste ju få lov att även visa upp Novas föräldrar!! Så här är de!

Novas pappa: "Captain" dkuch, finuch, iech, ltch, such, Feegarron Captain
Han är en riktigt superhund som har plockat hem sina titlar på 3 röda!



Han är ögonlyst UA
L2HGA clear
Han är 40cm hög och väger 19 kg


Sen har vi Novas mamma: "Selma" Metal staff i wanna be somebody



Hon är ögonlyst UA
L2-HGA Cleer
Mentalbeskriven med godkänt skott

Båda föräldrarna är super fina och väldigt stabila och lugna i psyket..
Vi hoppas att Nova ska ärva hela den biten av sina föräldrar och bli en lugn arbetsglad knähund när hon blir stor!!


Wow

Idag när jag kom hem från min faster så gick vi ut på en liten kvällsrunda.. Snacka om att det kommer bli kul att jobba med Nova! Hon är väldigt uppmärksam och följde oss jättebra fastän Eddie är ganska rolig också..
Hon fattar allt jättesnabbt.. Hon sitter jättefint, tar inte lång tid innan hon tar godisen fint från handen, gjorde lite kontakt övningar också och hon hajar allt nästan direkt känns det som.. Mäkta imponerade är vi!!
Nu låter det som vi gjort massor med henne och tränat massor men vi gjorde bara de olika grejerna 2-5 gånger typ och bytade övningar hela tiden så man inte tjatar ut något.. Får ju ta det lite lugnt nu början hon är ju inte ens 9 veckor ännu.. Nu är det dags att se om man kan få henne att bajsa och kissa inför natten sen är det sängen!! Ska bli så kul att börja träna henne lite mer.. Är inte så långt kvar innan valpkursen börjar heller (bara 3 veckor till)..

Full rulle!

Allt rullar på för fullt här.. Vi var på banken idag för att diskutera lån och husköp och liknande.. Ska bli superspännande att flytta ut i skogen!

Eddie har släppt loss helt här hemma och vovvarna leker som galningar, det är så kul att se hur kul de har med varandra och att det inte bara är Nova som försöker leka utan att även Eddie tar lite initiativ..

Jag har också varit och hämtat våran nya bil! Jättefin och superskön att köra!! Ja som sagt full rulle hos oss just nu..

Nu sak jag köra till min faster som fyllde 40 igår!! 
Eddie, Nova och Tobbe får stanna hemma medans jag åker iväg och äter gott! ha ha
Det blir nog lite för mycket för Nova med allt folk annars..

Usch det blir nog jag som får ta nattpasset idag. Man börja känna av sömnbristen lite, har inte sovit en hel natt sen förra torsdagen.. Men men får man in rumsrenheten snabbt och inte slarvar i början så blir det lättare sen, jag längtar tills dess!! ha ha


Doris och Tyson

Igår fick Nova träffa några av "släktvovvarna"..
Det var husses brors Tyson (en brun dobermannhane på ca 5 mån) och husses mammas lilla doris (en labbe, newfoundland och briard blandis på 8 veckor).. Tyson och Nova hälsade bara snabbt, Tyson tyckte hon var lite konstig och liten.. Doris och Nova hann leka ordentligt, de hade jättekul..
Tror nog Doris kommer bossa lite över Nova... Superbra att Nova har någon hund som inte tillåter vadsomhelst.
Hon får göra som hon vill med Eddie (i princip) han är så mesig med henne..

Lite bilder

Här sussar hon sött





Bus med Eddie





Nova i smultronskogen


Hus och grejer

Det är mycket som händer nu. Vi har beslutat oss för att köpa hus!
Vi har hittat ett litet hus ute i skogen med stor tomt perfekt för vovvarna att springa på..
Hoppas nu att det inte är något fel på det!

Allt går bra med Nova hon lever jävel här hemma! Ha ha hon är sååå busig men har faktiskt börjat lyssna på våra "fyningar" så det går framåt! Jag tror hon kommer bli en toppen hund att jobb med.. Lite kaxig men hon börjar bli lite finare i sitt sätt, mot mig iallafall  försökte precis hugga husse i hakan.. Ska väl inte säga för mkt annars sätter hon sig väl i foten på en snart.

Idag ska kommer det lite besökare för att se busfröet också, hon är så framåt så det är nog inte några problem.

Första mötet med Nova


29:e augusti

Det var en dag med stor lycka!

25 mil upp till götet för att få träffa våran lilla Nova.
Världens sötaste och busig till tusen, det var kärlek vid första ögonkastet!

25 mil hem gick som smort, hon låg sött i mitt knä och sov hela vägen hem. Väl hemma fick hon träffa storebrorsan Eddie det blev nus och lek hela kvällen lång. Sen var det dags att sova. Natten gick smärtfritt eller ja för Nova iallafall. Inte ett enda gnäll under hela natten hon vaknade dock 5 gånger under natten, så vi var två trötta men stolta ägare morgonen efter.

Vi är jätteimponerade av hur bra hon har tagit flytten. Hon har inte klagat en enda gång.

Tusen tack till MetalStaff, hon är underbar! Våran lilla Nova, superNova!

Välkommen till min nya blogg!

Nu var det dags!

Det är så kul att läsa alla andras bloggar och se vad de har för sig så varför ska inte vi ha en?
Nu ska vi bara lära oss hur man gör...

RSS 2.0