29 april

Idag har jag gjort en av mina favorit sysslor! Jag har varit med när en polare tauerade sig. Det var hans första! Han tyckte det var ganska kämpigt men va fan det var en 3,5 timmars sittning så det var kanske inte så konstigt. Jag började dagen med Novas och min rullar runda. Hon var INTE på ge idag. Hon var så jäkla slö fick typ dra med henne hela vägen. Jag tror hon inte tyckte det var kul att gå upp tidigt och sen ut att springa direkt. Hon har legat och sovit hela dagen sen hos Tobbes mamma som hon varit hos under dagen. Det tog nog hårt på henne:) Nu ska va se mitt älskade Greys!

27 april

Idag är det en del att göra. Tänkta dra på rullorna och ta en runda med Nova snart, för sen blir det ingen tid förän ikväll. Här ska det inhandlas grejer, inget kul tyvärr. Vi måste köpa lite trädgårdsverktyg, en gräsklippare och en större grill. Usch, är mkt roligare att lägga pengar på grejer som man gillar. Men men. Sen tänkte jag att jag skulle hinna in och träffa Anna en sista gång innan hon beger sig av till amerikat. Också ska vi äta hos Tobbes mamma idag. Borde hinna med allt men man vet aldrig.

25 april

Idag är det såå skönt väder!!
Husse åkte iväg och tittade på motorcyklar lite så jag bestämde mig för att göra dagens promenad lite speciell.
In i gäststugan (eller förrådet som det är för tillfället) och fram med rollerbladesen. Jag har aldrig åkt med Nova innan plus att jag inte e speciellt bra på att åka så det var spännande att se hur det skulle gå. Det gick jättebra! Hon hade lite svårt att hitta in i travet och ville gärna springa i början men sen hittade hon sitt tempo och gick som en klocka. Hon var jätteduktig faktiskt. Sen klantade jag mig och trillade en gång men det var inte hennes fel (asfalten tog slut under vänster foten). Det är ett perfekt spår på 3 km runt husen här så det blev lagom att börja med. Värmen gjorde sitt också så hon fick igång flåset. Det känns som om man kommer ta den rundan ett antal gånger nu i sommar.
Väl hemma njöt jag av solen lite.

Nova ligger och njuter i solen vid våran "matplats".




Filmade lite också. Hon är så trött att hon inte orkar röra sig men vifta på svansen går ju alltid. Så fort man kom nära henne började svansen gå som fan.
Det blev 2 filmer men i den ena fuckade sig kameran, den verkade ha svårt att fokusera av någon anledning så den blir suddig lite då och då.

Film 1
Film 2 (jättesöt men såklart suddig)

22 april

Tobbes kompisar var ju här och grillade för inte så längesedan. Den ena killen (Petar) har alltd varit rädd för hundar men sen vi skaffa Tiiah har han sakta men säkert kännt sig mer och mer säker kring hundar. Nu älskar han Nova. Hon skulle självklart sitt i knäet på honom. När hon satt där blev man tvingad att plocka fram kameran också. Fota, fota, fota hetsade han. Ja, ja, ja svarade jag:)

Petar och Nova


Petar och Eddie


Han är superstolt över bilderna så jag måste ju lägga ut dem.

20 april

Så då har man vaknat till liv igen efter helgen aktiviteter.

Fredag: Dagen började i lagom tempo. Vi hade redan packat och fixat allt så det var inte så mycket att göra. Jag och Martina plus hundar tog en liten runda med hundarna. Vi hade en lång resa framför oss och det var ett atg sedan de sågs så för att försöka säkra en lugn resa fick de leka och rasta av sig. Vid 11 satte vi oss i bilen och började våran 7 timmars resa uppåt i landet. Den gick smärtfitt och hundarna protesterade inte. Det första vi gjorde när vi kom frami Uppsala var såklart att ÄTA. Det var inte3 världens godaste men det gick ner, man var rätt hungrig. Sedan checkade vi in. 
Nova var inte så frälst över att inte sova hemma. Det var konstigt och svårt att hitta sig till rätta för henne. Hon upptäckte sin röst den dagen. När det var dags att gå ut och rasta hundarna sista gången innan läggdags bankade Stefan i väggen och Nova skällde! Jag stod i duschenoch fattade inte riktigt vad som hände. Det är första gången hon lägger ett sådant skall.  Vi somande i hyfsad tid men jag fick ingen god nattsömn. Jag drömde konstiga drömmar bla. om fästingar som var stora som kräftor och hela 3 gånger så vaknade jag sittandes i sängen påväg upp för jag fick för mig att Nova kissade eller bajsade inne. Varje gång låg hon lugnt mellan mina ben i sängen. Det var inte bara hon som påverkades av miljöombytet kanske.

Här provar hon på sängen, ganska skön ändå




Lördag: Sex ringde klockan och det var dags att gå upp. Jag kommer inte ihåg sist jag var uppe så tidigt. Ner och rasta hundar och sedan begav vi oss till frukost buffén. Den var riktigt bra, det fanns allt man ville ha. Efter vi suttit och ätit i en 40 minuter så var det dags att gå upp på rummen igen och packa ner allt vi behövde under dagen. Klcokan 8 sa vi att vi skulle köra och prick 8.00 satt vi i bilen. När vi efter lite klydd hittade brukshundklubben så var det bara att sätta igång. Hälsa på alla, packa ut alla grejer, sätt upp stolar osv. Sen var det hundarnas tur. Direkt när vi plockade ut Nova var hon som galen. Hon drog hit och dit och skulle nosa och hälsa överallt. Som tur var så lugnade hon sig under dagen. Det var jättekallt! Vi trodde att det skulle vara lite kallare än hemma runt en 10 grader kanske men gissa om vi hade fel, det blådte kallt och började tom att snöa vid ett tillfälle. Efter en låång väntan gjorde Nova och Tobbe sin debut i ringen. De var jätteduktiga (med tanke på att ingen av de hade någon träning sen innan) Tråkigt var bara att kritik var väldigt snål. Standard bitch, correct bite och dark eyes. Var vad som stod på lappen och Well showed. Grattis baby! Självklart blev vi inte placerade men Martinas fina Blondie fick en 3:e plats. Det var jättekul att få vara där och träffa massa av Novas släkt.

Här tittar domaren på Nova


Här visar Nova upp sin snygga gång


Här har vi Novas supersnygge pappa Captain till höger. Till vänster står Hayden som kommer bli pappa till våran nästa valp. Nästa sommar kommer hon (om det blir ngr tikar i kullen)


Här har vi Novas mormor till vänster och mamma till höger. Vilka fina vovar!


När jag kollade omkring såg jag en hund som verkligen tog det lugnt. (Trodde det var en filt först)


Vi fick lite söta bilder med Novas mamma Selma också.


Här ser man att det är mamma och dotter. De sitter exakt likadant.


Sedan kom dagens höjdpunkt. Alla som ställt ut hund fick en röst per hund de ställt ut. De fick lägga sin röst på vilken hund de tyckte mest om. Domaren ropade ut publikens val: Metal Staff Whole Lotta Rosie (våran lilla Nova) Vi anar att våran uppfödare hade både ett och två fingrar med i leken men vi blev jätteglada! Vi fick tävlingens snyggaste (och jag tror största) rosett + ett choklad-nylonben och massa mat (sammanlagt 10,4 kg)


När vi kom tillbaka till hotellet däckade Nova på mattan.


På kvällen var vi på restaurang och åt gott. Vi var ca 20 staffemänniskor och det var väldigt trevligt.

Söndag: Idag var det prova på dag. Vi började med agility och efter det lite lydnad. Det var kul att få jobba lite med Nova har ju inte tränat på ett tag nu. Jag fattade tycke för lydnaden och det kommer nog tas upp i framtiden. Novas syster Maja var också där. Det var jättekul att få se och träffa henne. Äntligen en tik i samma ålder som (nästan) var lika liten. De var otroligt lika speciellt i ansiktet men såklart är Nova sötare (ha ha eller så e man bara mammablind och tycker hon e finast) Efter allt detta var det in i bilen och bara att bege sig hemmåt. Vi var hemma vid halv elva, lagom tid och vi var helt slut! Eddie hade blivit lämnad där hemma tidigare men det blev ju ingen rolig reunion han och Nova hälsade inte ens på varandra. Tråkiga hundar. Men det var skönt att få vara hemma.

Maja


'

Ja det var nog ett hyfsat samandrag av helgen. Vi hade skitkul!

19 april

Home sweet home.

Då var man hemma igen. Åkte till Uppsala i fredags kom hem nu.
Det har varit en superkul helg helt inriktad på hundar eller rättare sagt staff.

Vi kom precis hem efter en 7 timmars resa och en hel helg proppad med aktiviteter. Både vi och Nova kan helt berättigat säga att vi är trötta. Därför så återkommer jag senare och berättar mer om helgen.
Har nog lite rolig bilder me.

God natt!

16 april

Idag är dagen innan dagen.. Ha ha. Imorgon åker vi till Uppsala med Martina, Stefan och om jag inte har helt fel för mig Adonis, Troya, Blondie och Balder. Det e en 7 timmars körtur som går av stapeln kring middes tid. Har lite att planera och packa inför imorgon. Ska handla hem lite grejer också. Jag har lyxen att va ledig så det e det enda jag behöver tänka på idag. Därför tror jag att det blir en ganska mysig dag, bara gå runt och pula.

15 april

Igår morse ställde vi klockan och ringde veterinären direkt när de öppnade. Vi förklarade situationen: att hon var snorig, snuvig, nös och hade som högst haft 39,4 grader i temp. Nä men det var ju inte så farligt tyckte hon och eftersom tempen höll på att gå ner nu igen så började hon nog redan bli bättre. Hon skulle ta det lugnt bara så gick det nog över av sig själv. Efter samtalet tempa vi henne igen. 38,6 hmm de kan nog ha rätt. Skönt att man slippa sticka iväg med henne. Idag är hon feberfri, pigg men snorig.

Eftersom hon fortfarande var snorig så tyckte jag hon fick stanna hemma när jag och Eddie åkte till Anna och Milo (hennes jackrusselmix) Det var nog rätt beslut för Milo var som tokig i Eddie antagligen för att Nova fortfarande luktar så gott så hade hon varit med hade det blivit ännu jobbigare.


13 april

Tjejen e sjuk! På riktigt.
Hon var ju snorig och så igår men imorse när vi vakna var hon så täppt att hon andades genom  munnen.. Hon har feber också så vi gjorde oss redo att åka till vetten. Vi ringde Lundabygdens djursjukhus men de tyckte att vi skulle vänta tills imorgon om hon inte blev sämre. Jag kände mig inte helt säker på deras svar så jag ringde djursjukhuset i hbg istället men de sa samma sak. De gav mer tips om hur vi skulle underlätta för henne tills imorgon. Vi skulle för det första kola så hennes feber inte översteg 39,5 grader och spola nosen på henne. (Det är lite konstigt för när de hade maginfluensa sa de att vi skulle åka in direkt om hon kom över 39 grader, hmmm)
Spolningen av nosen gillar hon INTE. Vi försökte lura henne att det var väldigt kul och ge massa godis och berömma masssooor när hon var duktig. Vid spolning 2 visste hon dock vad som var på ge när vi plocka fram sprutan och motarbetade oss lite granna, det var inte alls kul tyckte hon.

Vi hade lite gäster här under dagen och självklart grillade vi. Hon mådde mycket bättre och tyckte det var toppen med lite folk som hälsade på henne. Efter någon timme så blev hon sämre igen eller inte sämre bara som hon varit tidigare. Det verkar som det gick upp och ner precis som när man själv är sjuk.. Nu ligger hon och sover på soffan med en täppt liten nos. Får nog ta en sista spolning innan vi lägger oss.. Stackars min lilla snutta.

12 april

Påsk, påsk och åter påsk..

Det har blivit mkt påsk firande i år.

Långfredagen begav vi oss in till Tobbes mamma. Det blev firande utan hundarna då Tobbes mormor är allergisk. Släkt a la Persson var där och en riktig påskmiddag (nästan samma som ett julbord) så det var mycket gott! Sen påvägen tillbaka hämtade jag upp Anna och Maja sm fäljde med ut i skogen. Tjejsnack, minnen, välja kläder och sminkerier blev det fram till 11 då vi drog in till Babel i malmö. Det var kul att komma ut och dansa lite, det var längesedan.

Påskafton firade vi hemma hos min mamma. Det blev ingen påsk mat utan jag hade efterlyst vanlig middag. Så det blev baconlindad fläskfilé med pasta och grönsaker. Konstig mix med pasta till tyckte jag men det gick ner. Då fick vi också träffa Adam. Det är min lillasysters första pojkvän (som hon tar hem iaf) lite blyg ibörjan men det lossnade sen.

Påskdagen kom pappa, min syster och Adam ut till oss. Vi hade bestämt att vi skulle grilla och som tur va tog sig vädret och blev riktigt fint. Så det blev vad vi lovat, GRILLAT! Vi satt tom ute och åt utan tjocka jackor eller massa filter. Jätteskönt!
Nova är snorig om nosen och rosslar lite när hon andas. Hoppas att det bara är en "förkyling" eller ngt och inte allergi eller ngt annat allvarligt. Hon har också slutat blöda. Skönt att slippa trosorna!

Nu ska jag hugga in i resterna från tidigare idag.. MUMS!!

10 april

Igår var en låång dag. Som jag berättat innan så hjälper Tobbe sin morbror att köra blombud. Igår så gissade han på att han behövde han förstärkning och gissa om han hade rätt! Vi gick upp halv 7!! (jag kommer inte ens ihåg när jag var uppe såå tidigt sist) Körde iväg kl 7 sen jobbade vi fram till halv 9. Nej inte på morgonen på kvällen 12 timmar senare! Och det var konstant körande eller ja vi tog en halvtimmes paus vid 12 och åt lite men annars KONSTANT. När vi räknade igenom listan över körda bud blev vi lite imponerade av våran insats det var 81 blombud varav 8 utanför Lund.
När vi var klara var det raka vägen hem till Tobbes mamma som lovat ha lite mat till oss och som också passat Eddie hela dagen. Eddie är åksjuk/tycker väldigt illa om att åka bil så det hade inte varit rätt att tvinga med honom men Nova var med :-) och hon var jätteduktig. Inget gnällande eller något alls under 12 timmar i en tråkig skåpbil. Hon låg och sov, tittade ut lite, tuggade lite ben, luktade på blommorna, låg och mös mellan turerna och luktade på alla vårluft som flödade genom bilen. Det var nog ganska nyttigt för henne också hon gillade inte när vi lämnade henne i bilen i början. Det räckte att en av oss gick ut så blev hon lite orolig och gick vi båda drog hon sig ur selen(hon hade ju såklart också säkerhetsbälte) men mot slutet gick det bra. (Kanske ska tillägga att hon inte var ensam mer än max 5 min och att fönsterna var nerdragna)
Sen när vi skulle åka hem kände man sig allmänt mörbultad i kroppen men ett tu tre så blev jag superpigg igen.. Väl hemma berätta Tobbe att han skulle spela poker (är alltid lika trevligt när han berättar sådant 2 minuter innan han åker iväg) så blev jag lämnad ensam med all min nyvunna energi men det tog dock inte lång tid i soffan innan den var som bortblåst.. Kollade lite tv och somnade sen efter många om och men (jag har väldigt svårt för att somna in) Så smyger idiothuvet in halv 3 på natten och vi har ju en vakt hund a la chihuahua här hemma så det gör man inte obemärkt..
Gissa hur glad man då blir när man äntligen lyckats somnat en ca timme innan.. Gris! :-)

7 april

Igår var vi och servade vår bil. Inte klokt vad det kostar. De bytade olja och oljefilter och kollade över lite snabbt (typ lyktor och så) det lilla kosta 2000 spänn. Under tiden bilen servades så passade vi på att ta med Nova på en liten citypromenad. Man får ju passa på nu när man väl är inne i Lund. Så vi gick runt i stan i en timme och det gick galant! Hon blev inte alls stressad. Hon var uppmärksam på oss hela tiden, gick inte och nosade en massa eller så också gav massa ögonkontakt (vilket självklart belönades med godis) Det var knappt något dragande heller, superskönt!
Vi träffade en av mina klasskompisar också. Han tyckte att hon var jättesöt och hon uppförde sig exemplariskt.

Idag har vi haft lite besök här ute i skogen. Mina tjejkompisar Anna och Malin var ute och hälsade på. Annas Milo fick stanna hemma då Nova fortfarande löper (kändes lättaste så). Det blev frukost, tjejsnack och massa skrattande. Malin har inte träffat Nova förut och hon tyckte hon var jättesöt. Både Nova och Eddie pressade gränserna väldigt låångt. De gör de ibland när vi får gäster, är som de helt tappar huvet och tror att de får göra precis som de vill.. Stormar ut genom dörren utan tillåtelse, hoppar upp i soffan utan tillåtelse, ja alla sånna små grejer som sitter som berget annars ska de testa, de tror verkligen att vi e så upptagna att vi inget märker eller så blir de så till sig att de tappar huvudet, vet inte vilket.
Sen var vi på hundkursen. Lika kul som alltid och det gick bra idag med. Nova har faktiskt inte varit jobbig under sitt löp. Det har inte varit någon direkt skillnad. Hon har kunnat koncentrera sig och träna som vanligt (förutom lite extra snusande) Det enda jag har märkt är att hon har lugnat sig lite, hon är inte fullt lika galen i allt folk. Nu kan hon nästan hälsa med alla tassarna i marken och utan att försöka slicka av ansiktet. Hoppas det är som hon mognat och att det sitter kvar efter löpet me.

5 april

Igår var jag och Nova ute på en promenad med Martina & hennes Blondie och Carro & hennes Troya. Eftersom vi ses en del tycker vi att det är viktigt att göra så mkt som vi kan för att hundarna ska fungera tillsammans. Nu var det ett atg sedan sist och Troy och Blondie har precis kommit ur sin löp och Nova ligger i sitt med andra ord är de/håller på att bli vuxna. Så nu är det viktigt att lägga grunden. Vi började med alla kopplade och gick bort till sjöarna. Väl vi sjöarna hade vi succesivt kommit så långt att alla 3 var lösa och det var inga som helst problem, skönt! Det blev mkt spring och lek (dock inte ngn direkt toklek utan på väldigt bra nivå) sedan badade de tillsammans, tom Blondie som inte har varit så glad för vatten innan plaskade runt. Nova åkte på lite ofrivilligt badande. Det är lite djupa hålor här och där så bottnade inte överallt. Carro hade med kameran så det kommer lite bilder senare.

Sedan åkte vi in till Tobbes mamma i Lund och åt middag där. Det bjöds på grillade kotletter och fläskfilé, smaskens!

Sen på kvällen var vi över hos ena grannparet Carro och  Linus. Supertrevligt! Det blir nog många grillkvällar här ute i sommar. Vi passade på att lämna hundarna hemma och riktigt njuta av kvällen. Det känns så skönt nu när vi kan lämna hundarna lite längre så man får små pauser ibland där man inte behöver hålla koll på någon annan än en själv. Det har vi inte kunnat innan. Efter det att Tiiah blev sjuk blev hon välidgt orolig och klarade sig inte själv. Hon satt och ylade och skällde konstant och stressade upp sig själv jättemkt. Så nu när vi ändå kan lämna våra en 4-5 timmar utan att det är ngr problem. Inte för att vi gör det ofta men det är väldigt skönt att kunna göra det om man vill.

Idag så hade Eddie en fästing på huvudet. Vi visste att de var här men nu blev det till verklighet. Vi har försett dem med örthalsband. Vi har haft dem innan när vi bodde i Lund och där funkade de utemordentligt men tvivlar starkt på om de räcker här ute i fätsingarnas paradise. Så vi tänkte backa upp med fixodida zx, de hade tyvärr inte det i den affären vi var i så vi har inte hunnit sätta igång dem på det ännu.

3 april

Hellu allihopa!

Oj oj oj vad man njuter av solskenet. Det är så härligt alla plockar fram sina grillar, tar av sig jackorna, sätter på sandalerna och sätter sig i solen och bara njuter! Tänk vad vädret påverkar! Alla vaknar upp ur sina vinter dvalor och blir gladare, piggare och mer företagsamma.

Tobbes morbror har ett transportföretag. Han levererar blommor. Denna veckan och de 2 kommande så behövde han hjälp så Tobbe har och ska jobba lite extra. Jag och Nova har följt med i skåpbilen och hjälpt husse lite. Det var kul att se hur Nova tog det. Först satt hon och titta ut genom vindrutan lite sen la hon sig till rätta (i mattes knä såklart)

Just det idag så var jag och pratade med mr scardia. Får se hur det blir. Han ska träffa de andra och kommer antagligen ge besked om en 2 veckor. Fast jag känner mig inte så förhoppningsfull, det ligger på en väldigt hög nivå känns det som. Han vill nog ha någon lite mer erfaren men ja man vet ju aldrig. Efter det så var det en timme tills min dansträning började. Dansstudion ligger på 4:e våningen så jag började traska upp för trapporna. På 3:e våningen så slog det mig att det var strålande väder och jag kunde lika gärna sitta ute! Jättebra idé tyckte jag och vände på klacken och traskade ner igen och satte mig på en bänk vid en lekplats precis utanför. Där satt jag i en timme tills det blev dags att gå upp och byta om. Så jag gick upp för trapporna och just när jag skulle öppna dörren så såg jag en lapp "Stripaerobic och ragga/dancehall kurserna är tyvärr inställd då vivvi är sjuk, kurstilfället återgäldas v 20" Jag går ragga/dancehall och vivvi e såklart min lärare. Jag hade alltså suttit 1 timme och väntat på INGENTING, NADA! Det är inte kul att vänta, jag hatar att vänta och hade jag inte fått min brilljanta idé på 3:e våningen så hade  jag inte behövt det heller. Men jag fick sitta en hel timme i solen och bara njuta så det gjorde mig INGENTING, NADA! Jag blev inte ens irriterad. Jag tror våren eller rättare sagt SOLEN har mig trollbunden... LOVE IT!

Imorgon ska jag grilla!

RSS 2.0