24:e feb

Ingen träning idag. Tråkigt som fan för vi behöver all träning vi kan få, ha ha.
Jag tyckte dock att det var viktigare att hon blev helt frisk först, finns ju en risk att hon smittar de andra också.

21 feb

I förrgår natt började, igår fortsatte det, idag rullar det vidare. Maginfluensan är här!!!

Eddie blev lite bättre i magen under em igår, sen under kvällen blev han sämre igen. Vid 21 tiden började Nova också och sedan rasade det utför. De åt inte och drack inte så vi har tvångs vattnat dem med sprutor varje timme och kollat tempen (inte under natten) Nova fick feber runt 2 det låg på gränsen till djursjukhus där men febern gick ner snabbt så vi stannade hemma. Vid 4 vattnade, tempade jag dem en sista gång och gick ut med dem. Sen orkade jag inte passa dem längre och gick och la mig. Halv 5: bajs, halv 7: bajs, 7: bajs, halv 8: bajs, 8: bajs och 9: bajs sedan fick vi sova tills 12.. Hoppas att vi får sova lite mer inatt har inte fått så mycket sömn de sista 2 nätterna. Nu ska vi fasta dem till imorgon och sedan försiktigt sätta igång med torsk,ris, stomax och eventuellt rani q. (Tack för tipsen Martina) Nu är det dags att vattna dem igen, så jag måste gå.. Ha det så bra!

19 feb

Hejsan hopp!

Idag har Eddie varit lite sjuk.. Han är kass i magen men har ingen feber och är pigg och så, så det e ingen fara..
Jobbigt har det varit dock. Eddie gör inte som Nova och säger till när han vill ut.. Utan han väntar tills vi skickar ut honom. Detta har ledt till att han har bajsat inne hela ett antal gånger iochmed att han inte har kunnat hålla sig.. Trevligt va?! 
Det började 4 i morse, sen 3 ggr till under natten/morgonen, efter att vi kom upp har vi kunnat skicka ut honom när vi trott att det varit dags men det har ändå varit 2 olyckor till, inte kul!

Vi köpte ju ett nytt koppel till Nova i lördags och jag kom på att jag glömde berätta vad expediten sa. Jag kan ju börja med att berätta att jag inte alls gillar den här tjejen. Hon pratar som om hon är störst bäst och vackrast och som om hon vet ALLT. Hade hon nu varit störst, bäst och vackrast och vetat allt så hade det inte gjort mig något men det är sjukt irreterande när hon inte är något av ovanämda.. Det dessutom var det hon som sa till mig att jag var tvungen att ha minst storlek 50 till Nova i hennes vintertäcke, inget annat skulle passa henne och när hon berätta detta för mig så prata hon med en som om man va dum i huvet och inte kunde något om min ras. Jag sket i vad hon sa och köpte ett i storlek 40 (det var för stort) Iallafall tillbaks till vad hon sa nu när jag skulle köpa kopplet. Jag kom fram till kassan la upp kopplet så säger hon (den dumma jäveln) "når verkligen det ner" i lagom kaxig ton som vanligt.. Åhh jag ville bara drämma till henne.. Va fan skulle jag köpa det för om det inte når ner?!? Jag hade kunnat spänna det i ringen i handtaget så et blir hälften så långt och det hade fortfarande nått ner.. Idiot!

Men fint va det iallafall eller ja det e ju inget speciellt med det men jag har spanat in ett brunt halsstryp med guld kedja och små guldnitar som är jätte sött och matchar perfekt till.. :) (Läder grejerna är så dyra bara så jag fick vänta med det)


(Fröken degar i soffan,det finns en anledningen till att tobbes syskon kallar henne för buddha)

18 feb

Hellu!

Jag skrev ju för ett tag sedan att jag hade beställt ett nytt halsband till Nova. Det har redan kommit men det blev lite fel på det så vi skulle få ett nytt därför väntar jag att fota tills det andra också har kommit så får ni se båda två :) superfina är de!! Längtar tills det nya kommer.

Jag beställde lite grejer från H&M i förra veckan och de har äntligen kommit!! Jippie!! Ska hämta dem sen när vi ska in till Lödde och handla.. Jag beställde en vanlig vit farfarströja, en tunika, gråa tights, en luvtröja som är förlängd så det blir en klänning och ett linne och en kofta i samma färg.. Allt detta kostade 195,50, därför älskar jag H&M!!

Nä nu ska vi nog åka och handla snart ha det så bra allihopa...

Just det jag måste bara tipsa alla er som gillar titta på TV att kolla in serien The Big Bang Theory, den är klockren!!

Bilder från sleepovern

Jag lovad lite bilder från sleepovern hos Martina. Nu är de här!


Eddie i Stefans knä, Tindra och Blondie


Eddie, Nova och Blondie


Eddie, Nova och Eddie


Blondie och Nova


Blondie och Nova

De ser ju ut att ha haft superkul hela kvällen!
Vi fick dock höra att de tog det hyfsat lugnt och att det inte kändes av att de faktiskt hade 6 hundar i huset..
(Varav 4 stycken fortfarande är valpar/tonåringar)

17 feb

Hejsan Hallå!

Idag var det 2:a vardagslydnadskursen. Det gick hyfsat som vanligt Nova sätter övningarna klockrent ibland och bara halvägs ibland (lite tråkigt, vet inte riktigt hur jag ska få upp hennes fokus).. Idag var hon dock väldigt snusig under hela träningen och läger man samman det med att hon faktiskt kissade 4 gånger under typ 2 timmar så kan jag ganska säkert gissa på att löpet är påväg!! Det känns väldigt konstigt dock för vi har aldrig varit med om något löp.. Det känns spännande och läskigt på samma gång..
Våran förra tik blev ju nästan 2 år men antagligen pga av henens mediciner sedan ung ålder så löpte hon aldrig..

På tal om Tiiah så ringde vi veterinärerna som vi gick till med Tiiah idag. Vi valde att kremera henne enskilt och har väntat på hennes aska i nästan ett halvår nu Vi har väntat med att ringa 1 för att det inte är ett kul samtal och 2 för de sa att kunde ta några månader men vi tyckte det gått lite väl lång tid nu.. Vet ni vad de sa!! Jag tycker det är så sjukt dåligt att det inte är sant!! Askan kom till dem 1,5 vecka efter hennes avlivning och de har bara missat att ringa och berätta det för oss.. Jag tycker det är skitkasst, hur svårt kan det vara!! Nu kan vi iaf hämta hem hennes aska, ska bli skönt på ett sätt för sen är allt "klart"..


Nä nu får Tobbe komma hem snart tycker jag, jag har beställt hem vetebullar och biskvier...

Ha det så bra!


Ännu en helg som seglat förbi

Detta har varit en mkt trevlig helg för både hundar och ägare:)

Fredag:
Under dagen var vi nere vid havet med Nova och Eddie. Det hade frusit en bra bit ut..








I fredags kväll var vi (husse&matte/hanna&tobbe) ute och träffade några av tobbes kompisar. Det var jättetrevligt, speciellt då jag inte träffat alla förut. Att husse och matte skulle ut betyder att hundarna fick lämnas iväg. Våran hundvakts egen hund hade dock blivit sjuk (att vara magsjuk är inte så trevligt för en hund heller) så vi besluta att dit skulle de inte och de hade den stora turen att hamna hos martina!! För er som inte förstår varför det är tur ska jag försöka förklara. Martina bor precis som oss ute i saxtorp, hon har en fransk bulldog (balder), en vuxen staffe (tindra), 2 tonårings staffar (Adonis & Blondie). Hur kul är inte det för en lekglad Nova? Hon älskade det! (Ja det sa Martina iallafall) Att sova i bur var dock inte lika populärt fick vi höra, så Martina och Stefan fick nog inte så mycket nattsömn som de hade önskat.. Tack så jättemkt för hjälpen!! (Bilder kommer om ett tag)

Lördag: alla hjärtans dag
Dagen började tidigt för vi skulle hämta hundarna. Sen firade vi alla hjärtans dag på vårat sätt, ta det lugnt och mysa i soffan. Nova fick ett nytt koppel också.

Söndag:
Söndagen spendera vi inne i Lund. Först hälsade vi på Tobbe moster. Det var rättså längesedan vi träffade henne och barnen så det var jättekul. Sen var åt vi middag hos Tobbes mamma. Till efterätt hade hon gjort sån färdig paj som går på reklam på TV. Ekströms tror jag det är. En påse som är uppdelad i 2, en med fyllningen och en med smulpajen. Vi har smakat äpple pajen förut och den var inte så god men denna gången bjöds det på rabarber och den var smarrig. Fast det blir godare att göra själv. På kvällen blev det Beck-Gamen men den var inte så bra, jag somnade till.

Fick några söta bilder på Nova i fredas. Det blir så fint när man kan skippa blixten och solen lyser upp.







12 feb - Äntligen en hundbyrå

Hallå allihopa!

Igår köpte vi en byrå till hundarnas grejer (har legat i en flyttkartong sedan vi flyttade in så jag tyckte det var på tiden). 
Det är en vit byrå a la Jysk :) 

Inget jättestylish men jag tycker den har lite stugekänsla över sig, är nog pga korgarna. Den första vi köpte var sönder så inte bästa kvaliten kanske men för 666 kronor kan man knappast kräva det heller:)  Det är en grej som var så sjukt bra med den. Den var färdig monterad och klar, bara att lyfta rakt upp ur lådan.  
Jag är en IKEAperson och IKEA =  bygg ihop skiten själv, kanske inte är det roligaste som finns.

Så nu har jag lastat in alla hundgrejerna och fick faktiskt plats med lite av våra grejer med, vilket är toppen vi behöver all förvaring vi kan få!

10 feb

Igår började hundkursen!
I höstas gick vi på valpkurs på hundig med Nova och nu drog vi igång med vardagslydnaden..
Det var jättekul att få börja träna lite igen och det tyckte Nova också.. Man märker att hon kan ha lite svårt att koncentrera sig ibland (mkt som rör sig i hennes lilla huvud) som tur är så ÄÄÄLLSSKAR hon sina köttbullar så det är väldigt lätt att motivera henne:)
Det är sånn skillnad nu när man tränar sin andra hund, det är verkligen annorlunda.. Tiiah var superlätt att träna hon var superkoncentrerad på övningarna och otroligt lättmotiverad (vi tränade henne med hennes mat). Mellan övningarna dock så skulle hon fram till allt och alla och drog som en galning.. Nova är annorlunda hon är inte lika koncentrerad under övningarna men inte heller lika dampig i pauserna.. Jag vet inte vilket som är bäst..
Fast Nova är ju yngre än vad Tiiah var när hon lärde sig dessa grejerna...
Nova klarade det flesta övningarna bra igår men hennes fokus bör skärpas (jag får vara ännu roligare änn gräsmattan som bjuder på massa tappat godis)
Innan kursen satte igång så gjorde Nova en grej som jag märkt att hon har börjat göra mer och mer på sistonde.. Det är en störig grej som ska bort..
När hon inte är riktigt säker i en situation och inte förstår sig på vad som händer försöker hon klättra upp på en.. Det känns som hon försöker sätta igång en så det händer något eller iaf att jag ska ge henne ngt att göra..


Staden Lund

Idag så har jag varit på upptäcksfärd med Nova..

Vi började med en promenad i stadsparken. Paken bjöd på massor med skoj.
Vi tittade på ankor, andra hundar, lekande barn och några som spelade rugby..
Jag tänkte att jag skulle träna Nova att vara passiv när vi kollade på fåglarna (hönor, en påfågel, undulater och lite andra småfåglar som finns i burar i parken) men såklart skiter hon i fåglarna och tycker det är mer intressant med allt annat folk som tittar på fåglar..
Så det blev ingen fågelträningen utan "människoträning" (vara nära folk utan att hälsa kan också vara jobbigt)..
I brist på folk gick vi in till stan och hamnade på stationen.
Det är första gången hon är inne i stan och det låg nog lagom i tiden.. Hon tyckte att det var lite jobbigt med alla intryck (folk, cyklister, bilar, bussar, tåg ja ni fattar) men det gick bra.. Iochmed att det gick så pass bra som det gjorde passade jag på att gå ner i tunneln under stationen och just då körde ett tåg "över" oss.. Jättebra träning! Det låter högt och konstigt i tunneln när tågen kommer plus alla människor som pratar och springer omkring och gatumusikanter som spelar gjorde att det blev en stressig miljö och hon klarade det galant.. Sen gick vi lite i ett parkeringhus (vilket var småpotatis efter tunneln) och efter det tillbaka till stadsparken..
I stadsparken fick Nova gå lite balansgång runt olika fontäner också hittade jag ett nytt spännande underlag att gå på (jättemjuk och luftig jord med typ grangrenar över)..
Som avslutning satte jag mig på en bänk satte timern på 5 min och sen så satt vi där och tittade..
Inget nosande eller springa omkring, hon fick bara sitta och titta.. Detta var absolut det hon tyckte var värst, hon gnällde lite och fattade inte alls varför vi bara skulle sitta där helt still och göra absolut ingenting..

Just det

Jag hade ju lite mer att berätta..

Jag kan inte skriva några kommentarer varken på min eller någon annans blogg längre.. Tror min dator har fått flipp :)
Bara så ingen tror jag e knäpp.. ha ha..

Sen har ja en liten insident (eller hur det stavas) att berätta om..
För några dagar sedan var vi hemma hos Tobbes mamma.. Hon bor i lägenhetshus så där gäller det att dra på skor och jacka, ta hissen ner och kissa hundarna.. Under en kissrunda var Tobbe och Nova borta lite länge än de brukar.. De hade träffat en hund (såklart)..
Det hade varit en äldre man med en 3 årig kastrerad pitbull mix som han tog hand om då hans dotter hade varit tvungen att åka iväg i jobbet.. Han frågade vad Nova var för ras och Tobbe sa "staffordshire bullterrier" "min med" säger mannen då.. Hmm kan gissa att Tobbe började undra lite nu men de fortsatte prata.. "men din är renrasig va?" frågar mannen sen "ja det är hon" fick han till svar.. "Ja det är ju inte min men man kan ju se det för din har ju vita klor och min svarta" (ha ha ha) Tobbe visste inte riktigt vad han skulle säga till den gamla mannen så han svarade bara "ja" ha ha (Nova har inte en enda vit klo) ha ha men sen kommer det konstiga(eller konstigaste kanske)..
När Tobbe ska gå så säger mannen att "det var väldigt trevligt och att hans hund inte brukar fungera med andra hundar" FÖR HELVETE, VARFÖR SKULLE DE DÅ HÄLSA!!!! men kom igen vet du med dig att din hund inte fungerar med alla hundar så va fan ska du presentera den för nya hundar för? Om det inte är en hund som den ska leva med, håll dig till de du känner och vet att din hund fungerar bra med.. 
Tur att det inte hände något! Vissa människor e knäppa..

Disa Fisa

Idag så har vi varit hemma hos Tobbes pappa och hälsat på honom och hans hund Disa.. Disa är en labrador, newfoundland, briard korsning och en två veckor yngre än Nova.. Som vanligt tyckte Nova att det var väldigt kul att ha någon leka med.. Vi började med en liten promenad så hundarna fick springa av sig..



Väl inne fortsatte leken i ett litet mer lagom tempo (thank god)..
Sen hände en söt grej. Tobbes pappa har ett glasbord i vardagsrummet och därpå låg en krona.. Nova fick syn på denna krona (underifrån såklart) och försökte nosa på den och se vad det var, när det inte riktigt fungerade så försökte hon slicka lite på den men det gick inte heller så bra .. Det såg så kul ut ha ha.. 

Tog en bild när Nova och Eddie lekte idag
(jag vet inte varför men Nova bär alltid ut filten ur biabädden och lägger den på golvet)



Jag filmade lite också men ljuset var inte tillräckligt så det blev inte så bra men för er som nyfikna.. varsågoda
(det är tv:n som låter i bakgrunden och jepp jag är sjuk sjuk sjuk) 

Älskar helger

Jag älskar helger det är så skönt att leva mañana och bara göra vad man vill..

Så här lades denna helgen upp..

Fredag:
I fredags kväll så var jag på bio med Tobbes mamma.. Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv.. Hade förväntat mig otoligt mkt av denna film och har längtat efter att se den sedan innan jul.. Den mötte nästan mina skyhöga förväntningar och jag gick ifrån biosalongen med ett leende på läpparna.. Mina ben var inte lika glada, det är otroligt obekvämt att sitta 3 timmar i biostolarna, man har ingen plats till bena..
Under bian blev Nova passad av Tobbes styvpappa och tydligen gillar hon inte riktigt att bli lämnad.. Är en av oss där är det okej men när vi båda går så tycker hon inte om det.. Det är synd men vi får försöka boosta upp självförtroendet lite..

Lördag:
Min tjej kompis som precis flyttat till Stockholm var nere över helgen.. Självklart passade jag då på att träffa henne.. Det blev en lite fika, sen hem till henne, sen burger king.. Whoppern är inte alls lika god som den var förr!
Sen var det dags att åka hem igen och kolla på Ultimate Fighting Championship (UFC).. Galan sändes live från Las vegas och började kl 04 lördag natt (eller söndag morgon kanske).. Tobbes bror Andreas gjorde oss sällskap. Vi kämpade oss igenom hela galan och lagom till tuppens kuckeliku kom vi i säng..

Söndag:
Vi körde in till Lund och åt middag hos Tobbes mamma. Efter maten gick vi ut med barn och hundar till pulkabacken.. Jepp det var snö i Lund.. Undertiden barnen åkte pulka släppte jag Nova på en gräsmatta brevid.. Vi lekte i snön och jag passade på att träna lite inkallningar och det gick himla bra, trots andra hundar och brist på godis.. 
Hon tyckte att snön var mycket roligare denna gången än förra men lite kall.. Hon skakade fastän hon hade ett tjockt täcke på sig.. Sen for skutan hem och vilken tur jag har.. Jag hann se Beckfilmen på 4:an innan kvällens mainevent började, Superbowl.. Jag vet inte varför men Tobbe har fått för sig att han ska se matchen/showen.. Inte så superkul..  

RSS 2.0