31 mars

Hejsan hopp.

Idag var det hundkurs, det var 6:e gången och jisses vad duktiga alla hundarna är.
Jag var lite orolig hur Nova skulle vara idag men det gick bra. -Nosen var som fastlimmad i gräsmattan mellan övningarna men hon kunde faktiskt samla sig och fokusera hyfsat när vi skulle göra något. Sen kissade hon inne på dörrmattan den grisen. Hoppas hon inte tappar rumsrenheten under löpet. Det har inte varit något problem annars så det kanske bara var en engångsgrej.

Igår så var jag på gymmet och gick igenom hela mitt program i godan ro, var där i nästan 2 timmar. Jag la till lite övningar, plockade bort ngr kilon på vissa maskiner och höjde vikten på vissa. Nu har jag nog fått fram det optimala för mig just nu. Har lagom mkt träningsvärk runtom i kroppen, gött!

29 mars

Nu känns det som om man kan säga att våren är här. Temperaturen har gått upp. Solen värmer skönt. Blommorna tittar fram. Fåglarna kvittrar. Tjejen löper. Alla tecken pekar mot samma sak.
Och jag tycker det är såå skönt. Jag njuter i fulla drag av skog och natur här ute, det är underbart. Det känns faktiskt som om man mår bättre bara av att bo nära naturen.
Jag är uppväxt i Lund, tyckte inte speciellt mycket om utflyckterna i skolan och hatade scouterna. Så det kommer lite som en överraskning hur bra man mår av att bo här ute.
Det är tur att vi köpte hus här. Det vi kollade mycket på när vi köpte hus var en större trädgård, att det skulla ligga hyfsat nära lund till och ligga på ett rimligt pris. Nu känns det som vi kan skratta oss lyckliga att vi hamnade just här. Vi har skog, hav, ängar och sjöar allt inom en kvart från huset hur perfekt kan det bli!
Idag tog vi en liten kvällspromenad med vovvarna. Så skönt det är att kunna ta kvällsrundor igen. Vi tog en liten avstickare in på en lekplats och lekte lite. Nova hade superkul. Hon sprang uppför klätterväggar, åkte nerför rutchbanor, sprang över nät och hinder. Jag blev imponerad hur fearless hon var och att hon faktiskt tog det så lugnt att hon klarade grejerna utan problem.
Jag ska ta med kameran nästa gång och ta lite bilder.
Ha det!

26 mars

Igår var jag hos min kusin. Hon äger en skönhetssalong inne i Lund (tokyo makeover). Min lillasyster praoar där nu i 2veckor så jag tyckte det var ett bra tillfälle att träffa dem båda. Jag fick en portömning och jäklar vad ont det gjorde! Sen frågade syrran om hon fick vaxa mina ben, jovisst klart hon fick! Jag var hade massa vaxfläckar överallt och jag har sett nu att jag har lite fält här och där som hon har missat men what the f*ck, nu är inte mina ben ludna längre ;-)

Jag och Tobbe var på gymmet idag. Han skulle ha sin "introduktion" så jag passade på att följa med och köra igenom mitt schema. Fy fan vad det var mkt jobbigare än förra gången. Antagligen för att jag gjorde alla 3 set efter varandra denna gången och jag är nog fortfarande trött i musklerna sedan tisdags.

Novas nya smeknamn här hemma är löparen för tillfället :-) hon blöder MYCKET nu, det hinner droppa på golvet när man tar av det när hon ska ut och kissa.

Och ja just det Mr. Scardia meddelade idag att han har sett bilderna som jag skickade och att han vill jag kommer in till Malmö så att han får träffa mig. Det verkar ju positivt men man vet aldrig, hade varit kul!  Jag gillar verkligen hans grejer också de är så fina (tycker jag iallafall) Ni kan kolla hemsidan här om ni vill veta vad det är för grejer.

Nu ska vi kolla på criminal minds :)

24 mars

Nu vågar jag skriva det. Novas löp har dragit igång. Det började så smått i gårkväll. Hon fick sova med en handduk i buren och i morse var där små små fläckar här och där. Jag är så glad! Det känns som ett tecken på att allt är bra.
Efter över 2,5 år som hundägare får vi äntligen vårat första löp.

Idag har solen varit framme och lurats.
När jag vaknade idag strålade solen in genom våra fönster och det var en såndär skön vårvärme liksom. Man sitter och myser när man äter sin frukost. Sen drar man på sig jackan och ser riktigt fram emot en skön vår promenad. Tur att jag tog med mig mössan för jävlar vad kallt det var. Det blåste riktiga isvindar, ni vet sådana som e så kalla att man får tårar i ögonen. Usch.. Du vet att jag älskar dig solen men du e fan inte snäll när du luras! :-)
Sen var jag på min gymintroduktion (eller vad man ska kalla det). Det var lite pinsamt och obekvämt att va där, känner sig inte alls hemma (har aldrig gått på gym innan plus att jag är väldigt klen) men det var faktiskt roligare än jag trodde. Den ena maskinen var instruktören tvungen och dra ut sprinten så att jag bara körde med basvikten på 2,5 kg för jag orkade inte mer ha ha ha..
Sen när jag hade tränat klart hade jag ett missat samtal på mobilen. Det var Stefano Scardia (ägaren och designern av det märket som jag gick för i söndags) Han ringde och berättade att han hade hört massa bra om mig och undrade om jag var eventuellt var intresserad av att vara med när han ska fota sin nya kollektion. Gissa om jag blev paff! 
Han bad mig skicka lite bilder på mig själv (så han vet hur jag ser ut, vi har ju aldrig träffats) och sen skulle han höra av sig om det blir aktuellt. Ha ha tänk om! Det hade varit kul. Problemt är bara att min fotokemi är typ likamed noll men med en bra fotograf och massa retouch kanske det blir bra :-)
Sen så var det hundkurs. Nova gjorde som vanligt bra ifrån sig och var som vanligt en riktig snusfia.

Ha de!


22 mars

Idag har jag gått en visning på Grandhotell i Lund. Arrangören Sara ringde för någon vecka sedan och frågade om jag ville gå en visning för Scardia i malmö. Det är ett svensk/italienskt märke som riktar in sig på skor och väskor. Jajemänsan blev mitt svar, jag ÄLSKAR skor (och väskor). Tyvärr var skorna sena i leveransen så det blev bara väskor. Jag hade aldrig hört talas om märket förr men nu gillar jag det riktigt mkt. Det är som sagt ett svensk/italienskt märke. Designern kommer från Italien, bor i Malmö och tillverkar alla sina produkter i Italien. De är jättefina! Alla väskor och skor är handgjorda i kalvskinn och det finns bara ett fåtal av varje produkt, vissa bara ett exemplar. Superfina men inte överdrivna i pris. Den dyraste väskan kostar runt 3500, jo det är dyrt men med tanke på vad man får för pengarna och vad liknande grejer kostar så känns det rimligt.. Det var väldigt annorlunda att visa en väska! Mkt lättare med kläder men kul att prova ngt nytt.. Vem vet kanske jag får visa lite mer väskor för tjejrna från butiken var supernöjda och frågade efter mitt nr och om de fick ringa om de ville ha hjälp.. Tog lite bilder..

Såhär fin var salongen vi gick i..

De här 2 av väskorna fastnade jag riktigt för. Den oxblodsröda var riktigt fin men tung.

Fanns ju inga fina kläder att fota men jag tog en bild av mitt smink och hår.

Jag blev imponerad av hur fint de lockade nacken, jag har typ 2 cm långt hår där. (trodde inte ens det gick)



Sen under kvällen var vi var hos Tobbes kompis(Petar) med Nova. Hon har aldrig varit där innan men hon var jätteduktig! Inget överdrivet stirr. Hon hälsade på folket sen lugnade hon sig, nosade lite, satt lite i knäet (Petars) och till slut gick hon och la sig.. Nu ska jag ta det lugnt :-D Godnatt..

20 mars

Vilken tråkig fredag!
Känns som om man inte hunnit med ngt idag. Kollat lite efter en ny bil eller en gammal bil kanske är bättre att säga.
Vi funderar på att byta ner oss till ngt lite mer bensinsnålt, vi kör ju ändå en hel del. (Vi köpte bilen innan vi visste att vi skulle flytta ut hit, så att förbrukningen skulle vara låg var inte det viktigaste då) Vi provade volkwagens Lupo men vette fan, nerbytet känns kraftigt om man ska ha en sådan. Fast de 0,3 literna per mil låter lockande eller hur?
Nä blir nog något som inte känns som en leksak när man kör. Ska komma in en ny Yaris och Aygo i Toyotas sortiment snart, så väntar nog tills dess och  kollar in dem.
Sen har Tobbe spelat match idag. Det blev en förlust med  35-42 men han är glad lyckades göra hela 2 mål.
Också hade jag min träning. Jag körde iväg trots att jag inte alls var sugen. Väl där var det superkul men JOBBIGT!
Nu sitter vi hemma och försöker bestämma vilken film som visas ikväll på (som Tobbe kallar det) spelstationen. Imorgon ska vi självklart in och kolla på alla fina vovvar i malmö och kanske, kanske man hittar ngt fint att köpa ;-D
Ha det fint allihopa!

19 mars

Dagen börja bra idag..
Vi skulle till vetrinären kl 10 med Eddie och knipsa kulorna, så jag bad Tobbe sätta väckarklockan på halv 9..
Klockan ringde och jag vaknade och kollad klockan HALV 10!!! Vi fick slänga på oss kläderna, ta med Novas frukost i en påse och sticka direkt.. Väl hos veterinären fick Eddie en liten spruta och somnade sen in snabbt. Vi fick lämna honom där under ingreppet. Det kändes konstigt att bara gå och lämna honom där men men bara till att bita ihop.
Sedan stack vi till Tobbes mamma och åt frukost. Klockan 13 ringde mobilen och veterinären sa att Eddie ville åka hem nu, vi satte oss bilen och snabbade oss dit. Allt hade gått bra och han mår fint!
Han är lite trött men ändå pigg och glad när han är uppe och rör på sig. Han är såå söt i sin tratt.. Han tycker inte att den e så bekväm bara. I början försökte han backa ur den men det gick ju inte så bra:-)




Lite ögonbajs e fint ;-)



18 mars

Igår så gick vi ner till havet med hundarna. Det kommer bli superbra till sommaren, tar ungefär en kvart att gå.

När vi kom tillbaka var det så soligt och fint så jag började röja lite i trädgården och det fortsatte vi med idag med..
Jag är faktiskt imponerad över hur mkt vi har hunnit på 2 dagar. Har rivit upp massa gräsmatta för jag hade en känsla av att vi hade en stig under (det hade vi), sen har vi kapat buskar som stuckit ut (det ligger stenar kring "rabattkanterna" som inte syntes för det låg buskar över), sen har jag rivit upp massa plattor som stod snett och gisses vilka rötter där var under, fick ta fram yxan och hacka mig igenom men nu ligger de rakt och fint :-)
Det kan nog bli betydligt finare i trädgården än vi tänkt oss. Ska kratta undan alla barr och så först så att det inte ser så höstigt ut. Sen får vi se vad som händer här, är inte så trägårds ntresserade men det är kul att ha det hyfsat fint..
Vi har ju val möjligheten att bara låta det va och ha det vildvuxet som det var innan men tror nog vi ska röja lite, ska läggas lite mer plattor också hade jag tänkt..

Sen ska vi nog börja träna! Jag har aldrig gymmat innan men känner att det hade varit kul att bygga upp och fixa till kroppen som man vill ha den innan det är för sent ;-) Så jag ska träffa en personlig tränare på torsdag så får han/hon sätta upp ett pass till mig och trycka på start knappen sen får vi se hur det går. Jag tycker det är kul att träna men har så svårt att få tummen ur röven. Tobbe ska också sätta igång på samma ställe så jag kan nog sno lite av hans drivkraft och motivation, hoppas jag. Börjar med ett 3 månaders kort så får vi se hur duktiga vi är :-)

Imorgon ska jag in till min tatuerare och kolla in en skiss han har gjort. Jag vill bygga ut min tribal i svanken och få den lite rundare och mindre tribalaktig får se om han lyckas skissa upp något bra. Det känns jävligt svårt så det kanske inte blir något av det..

Titta vad jag hitta! Den första stenen låg synlig resten låg under gräsmattan.. Ja ni ser de små gräsmatte högarna brevid


16 mars

Då  var tiden bokad. Kastrering på torsdag!

Vi har trott att det var något vi skulle slippa genom att köra med tikskydd, bitchspray och ha dem i burar under nätterna. Eddie har nämligen inte varit intresserad när han träffat löptikar tidigare. Nu har han blivit mer och mer intresserad. Han hängde ju Blondie i röven sist vi var ute och är nu efter Nova och Lizzy (Tobbes mammas dvärgpudel) snusar och lite lite små juck här och där.. Därför tog vi beslutet att kulorna ska bort.. Så på torsdag är det dags, hoppas att allt går bra!

14 mars

Idag så åkte vi in till Lund på lite hundshopping.
Sist vi träffade Martina så blev vi mäkta imponerade på hur fint Blondie (hennes 8 månaders staff) gick i koppel.. Då Nova går lite sisådär och ofta smådrar (vilket jag HATAR) så var jag kvick att fråga vad för koppleträning hon kört på Blondie.. Svaret blev: sele med "handtag" på ovansidan och så fort hon kommer framför en (utan tillåtelse) så flyger hon bak igen.. Så vi införskaffade en Björkis sele till henne, vi hade 2 sådana till Tiiah och jag gillar dem riktigt mkt.. Jag hade tänkt skaffa den rosa camoflagemönstrade Ezydog selen till henne men den får vänta så blir det Björkis sålänge..
På vägen tillbaka hann vi inom en till djuraffär och där fick Eddie ett nytthalsband och koppel. Vi behövede en extra uppsättning till honom så vi kan ha en i bilen och en hemma..
Han är inte lika rolig att handla till som Nova. Det finns inte lika mkt som passar plus att han är så pälsig så alla söta halsband och sådant syns knappt..

Iallafall så provade vi selen när vi gick ut med henne sen och snacka om att hon gick bättre. Kändes som om hon fattade grejen direkt och gick jättemkt finare än hon brukar.. Peppar, peppar så fortsätter hon så. Tack för tipset Martina!

Och ja just det.. Vi var nere på Lunds brukhundsklubb lite och hon fick titta lite på agilityhinderna. Kanske, kanske, kanske så blir det något att prova.. Det kan nog vara bra för henne att lära sig att hålla tungan rätt i mun för just nu hon kutar fram i 190 och hoppas att det ska gå. Hon är iallafall fearless! Hon kuta rakt genom tunneln och över hinderna utan att tveka ha ha, rent tossig! Vet inte riktigt vad man ska göra med henne, dessa hundarna har ju fallenhet för allt.. UNDERBART!

Halsband

Nu har det äntligen kommit, och det efter många om och men känns det som..
Vi beställde först ett halsband sen när det kom var det fel mått på det och fel telefonnummer. Sen blev det inte riktigt som jag tänkt mig med tyget och så, så jag passade på att byta utseende på det nya halsbandet men det tog en j*vla tid innan det kom men nu är de här!! Det nya tyget var inte heller riktigt som jag trodde men men vad kan man göra..
De blev fina iallafall..

Halsband nr 1




Halsband nr 2





Ha ha det tog tid innan jag fick någon vettig bild på Nova i sitt nya halsband hon tyckte inte det var kul..

Hon hänger med huvudet

eller lägger sig ner

eller ta benet och tugga lite






Eller försöker hon krypa upp i knäet, ja allt möjligt för att slippa. Har nog nästan 10 sådana bilder..

Cornelia

Min syster har varit och hälsat på! Hon bor i England nu men var hemma i Sverige ett tag och vi fick ha henne hos oss en hel dag och natt! Vi gick på center syd, hade en liten middag och tog en snabb "krogrunda". 
Hon fick sova i soffan och det är faktiskt inte så illa som det låter, den är stor och rymlig plus att värme pumpen sitter precis ovanför:-) Hundarna tyckte det var jättekul att ha henne här och tyckte självklart att de skulle sova med henne i soffan


Nova var väldigt trött efter att busat med Cornelia hela dagen

Bilder från gårdagen

Plockade fram kameran igår.. Det blev lite bilder här och där under dagen..

Hon såg så liten ut på denna bilden, som en liten puppy

matte är så tåkig som ska fota hela tiden

buddah, svullo ja kalla henne vad du vill :-)

min lilla tjockis


12 mars

Idag så fick vi trevligt sällskap under våran promenad. Det var vi här hemma, Martina plus hennes 3 staffar i olika åldrar och Carro med sin Troya (också staff).. Det är så kul för trots 5 kampisar och en chihuahua så var det inga problem. Det är alltså inte omöjligt! Och dessutom så är alla (förutom Eddie) tonåringar..
Sen var det en som inte kunde sköta sig och fick åka in i bilen.. Gissa vem? Eddie såklart ha ha lite ironiskt av 5 kampisar och en vavva blir det han som åker.. Blondie (Martinas yngsta, 10 dagar yngre än Nova) löper och han var väldigt intresserad av henne, vi hade dessutom glömt hans koppel så det blev bilen.. Det är dags att klippa kulorna nu..
Vi tog tillfället i akt och satte Novas träning på test och hon kan! Trots alla sina favvo polare som sprang runt så kom hon på sina inkallningar varje gång.
Det känns så skönt för då vet man att vi kommit en liten bit på vägen, det ska nog bli hund av henne också:-D
Tog lite bilder men det blev inget, mest kul att se alla hundar som sprang runt.. 
Tänkte på en grej folk kan inte vara så rädda för våra hundar det var en lös hund som sprang fram till oss..


Det var svårt att få bild på alla vovvar men jag försökte så gott jag kunde


Martina dyrkade kameran dock :-D ha ha hon pratade med mig när jag fotade
men det ser ut som hon posear framför kameran








Ja det var allt från promenixen..

10 mars

Fröken sover som en stock! Det har varit en låång dag för henne idag.

Vi var ute och gick runt på järavallen innan idag, vi tog en 2 timmars runda igår så vi gick bara i en timme..
Hon kommer bra när man ropar på henne men det börjar bli dags att lära henne att stanna nära en hon tror att hon kan springa som hon vill hela tiden och det kan hon faktiskt inte.. Efter det så hann hon inte ens somna innan vi skulle iväg.. Det var ju hundkurs idag.. Innan kursen fick hon leka med supersnygge Adonis i en halvtimme och gud vad de hade kul.. Sen var det pratiskt hela kursen så 1,5 timmes träning.. Hon blev trött mot slutet märkte man och koncentrationen sinade men hon var duktig.. Sen efter det fick hon och Adonis en till svängom innan vi begav oss hemmåt..

Nu ska jag slappa!! :-D


4 mars

Nä nu har jag varit lat, har varit helt slut här efter maginfluensa och grejer men nu är det dags att skriva lite..

I går var det träning för Nova. Det var jättekul! Nivån hade ökat ett snäpp sedan sist så man fick verkligen se vad hundarna har lärt sig nu. Jag kan erkänna att Nova var/är MYCKET duktigare än jag tror. Jag mesade mycket under övningarna men mot slutet så slog det mig att hon hade satt allting klockrent, så jag släppte på kopplet och sänkte garden och hon fortsatte att sätta raka spikar. Det som är det bästa är att vissa av de andra hundarna inte är lika duktiga (nu låter jag lagom mallig men det är de inte) så de är superbra störning för Nova. Ex. under ena platssittningen så reste sig grannhunden och var påväg mot Nova, ägaren var snabb med kopplet och han dra tillbaka sin hund precis innan den kom fram till Nova. Hon vände på huvudet och tyckte det var kul med besök men reste sig faktiskt inte!! Jag blev så glad.. Hon kan!! (när hon vill) Så synd för ägaran som kämpar lite extra med sina hundar men superbra för mig och Nova!

Idag har jag funnits i exakt 21 år. Det blev lite presenter, några sms och ett besök. Min syster som bor i england är här så hon och min snälle far var och åt hos oss.. Jättekul att få träffa Cornelia och kul att få visa hur vi har det.

Jag fick också reda på att Novas efterlängtade halsband kommer snart, hon skulle börja sy idag. Hoppas det kommer snart:)

RSS 2.0