14 mars

Idag så åkte vi in till Lund på lite hundshopping.
Sist vi träffade Martina så blev vi mäkta imponerade på hur fint Blondie (hennes 8 månaders staff) gick i koppel.. Då Nova går lite sisådär och ofta smådrar (vilket jag HATAR) så var jag kvick att fråga vad för koppleträning hon kört på Blondie.. Svaret blev: sele med "handtag" på ovansidan och så fort hon kommer framför en (utan tillåtelse) så flyger hon bak igen.. Så vi införskaffade en Björkis sele till henne, vi hade 2 sådana till Tiiah och jag gillar dem riktigt mkt.. Jag hade tänkt skaffa den rosa camoflagemönstrade Ezydog selen till henne men den får vänta så blir det Björkis sålänge..
På vägen tillbaka hann vi inom en till djuraffär och där fick Eddie ett nytthalsband och koppel. Vi behövede en extra uppsättning till honom så vi kan ha en i bilen och en hemma..
Han är inte lika rolig att handla till som Nova. Det finns inte lika mkt som passar plus att han är så pälsig så alla söta halsband och sådant syns knappt..

Iallafall så provade vi selen när vi gick ut med henne sen och snacka om att hon gick bättre. Kändes som om hon fattade grejen direkt och gick jättemkt finare än hon brukar.. Peppar, peppar så fortsätter hon så. Tack för tipset Martina!

Och ja just det.. Vi var nere på Lunds brukhundsklubb lite och hon fick titta lite på agilityhinderna. Kanske, kanske, kanske så blir det något att prova.. Det kan nog vara bra för henne att lära sig att hålla tungan rätt i mun för just nu hon kutar fram i 190 och hoppas att det ska gå. Hon är iallafall fearless! Hon kuta rakt genom tunneln och över hinderna utan att tveka ha ha, rent tossig! Vet inte riktigt vad man ska göra med henne, dessa hundarna har ju fallenhet för allt.. UNDERBART!

Kommentarer
Postat av: Martina

Varsegoda! :-) Hoppas det funkar bra på henne me! Nu får ni bara försöka vara envisare än vad Nova e! :-) Staffarna ger ju inte upp så lätt ;-) Det tog TID med Blondie, sen en dag trillade poletten ner! :-D

2009-03-15 @ 18:14:35
URL: http://martinamedflock.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja hon gick ju mkt bättre redan första gången vi satte på selen.. Hoppas bara att det fortsätter men vi ska köra no mercy spänner det i kopplet så åker hon bak :-)

2009-03-15 @ 21:07:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0